Vakantiepark In Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een prachtige en veelzijdige deelstaat in Duitsland, waar u prachtige natuurgebieden maar ook historie en interessante bezienswaardigheden vindt. Romantische burchten en uitgestrekte wijnhellingen tekenen het landschap, waarin u prachtige wandel- en fietstochten kunt gaan maken. Slenter heerlijk rond in een van de schilderachtige dorpjes of ga lekker een dagje shoppen in Trier, Mainz of Koblenz. Rijnland-Palts is een veelzijdige vakantieregio voor iedereen!

Wandelen langs de Rijn

Het Rijngebied in Duitsland biedt een bijzonder decor voor weekendje wandelen en genieten langs de Rijn. Niet ver over de Nederlandse grens ligt de Rheinsteig, een schitterend wandelpad langs de Rijn. Vanaf Bonn tot aan Wiesbaden kun je in verschillende mooie etappes deze wandelroute volgen. Je hoeft natuurlijk niet perse de gehele route, die zo’n 300 km lang is, te lopen. Je weekendje weg aan de Rijn kun je zelf indelen. Het leuke is namelijk dat je gemakkelijk enkele mooie deelroutes kunt uitkiezen van ongeveer twaalf tot vijftien kilometer. De wandelpaden slingeren zich door de heuvels langs de meanderende Rijn, soms tot hoog boven de rivier. Dit geeft een spectaculair uitzicht. Ver beneden je lijken de vrachtschepen net kleine plezierbootjes. Onderweg kun je al het natuurschoon bewonderen en vele soorten vogels spotten. Dus houdt je camera en verrekijker gereed! Interessant zijn de vele oude burchten en kastelen die je onderweg tegenkomt. Deze getuigen van een rijk verleden en stammen nog uit de middeleeuwen.

Riesling is de wijn die in deze omgeving veel wordt verbouwd. Je hebt tijdens je wandelweekendje weg aan de Rijn na een actieve dag zeker wel een of twee glaasjes van deze lekkere wijn verdiend. Neem plaats op een gezellig terrasje aan het water en toost op een geslaagde wandeldag. Het is daarna wellicht wel een goed idee om met de boot terug naar je hotel te gaan. Vanaf het water bezie je het landschap weer vanuit een geheel ander perspectief. Tussen https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-pas-cher/ de verschillende stadjes langs de Rijn onderhouden lokale ondernemingen vele bootroutes. Omdat er langs beide oevers van de Rijn een spoorlijn ligt, kun je er daarnaast ook voor kiezen om de trein terug te nemen. In de pittoreske dorpen en stadjes langs de Rijn vindt je voldoende sfeervolle hotels om tijdens je weekendje weg aan de Rijn te overnachten.

Een tip is een wandeling door Mittelrheingau, dat op de Unesco lijst van werelderfgoederen staat. Je wandelt hier hoog boven de Rijn en hebt uitzicht op het Rijndal en de beroemde Loreley.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantiepark-rijnland-palts

Op mijn webblog vakantiepark-rijnland-palts staat leuke informatie over een vakantie in Rijnland-Palts. Ik verzamel graag leuke artikelen, foto's en ervaringen over deze prachtige regio.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline